SOORTEN MEUBEL VULLINGEN: WELKE VULLINGEN ZIJN ER?

Vullingen van banken bestaan in verschillende materialen en zachtheden, niet alleen het materiaal verschilt maar ook de opbouw kan verschillend zijn. Bijna alle banken hebben een vering waarop het schuim ligt. Er zijn verschillende soorten schuimen en deze zijn er ook nog eens in verschillende dichtheden, een lagere dichtheid geeft u een zachtere, comfortabelere zit. Een hogere dichtheid geeft u een stevigere, hardere zit. Soms wordt er met meerdere lagen schuim gewerkt voor extra comfort. Ook worden er soms losse vlokken of watten op het schuim gelegd voor extra comfort en een losser uiterlijk.

Schuimen in onze banken:

Koudschuim wordt ook wel High Resilience Foam (HR-foam) genoemd. High Resilience Foam betekent “hoge veerkracht schuim”, Koudschuim is dus een schuim met enorm hoge veerkracht en staat dan ook bekend om zijn lange levensduur.

14 dagen proefzitten
Het zitcomfort van al onze zitmeubelen is zeer geschikt voor mensen met rugpijn, nekpijn, spierpijn en of andere pijnen. Onze comfort  luxe HR koudschuim® pakket wordt aanbevolen door diverse fysiotherapeuten, chiropractors en artsen. Omdat wij met 30+ jaar ervaring volledig achter onze producten staan geven wij 14 dagen proefzitgarantie. Uiteraard verwachten wij ons product weer terug in de staat zoals het geleverd is.

Vering

Nosag-veren (no sag engels voor 'niet zakken') zijn stalen golvende veren die tussen de voor- en achterkant van de bank gespannen worden zodat de bank een stevige goed verende ondergrond heeft. Nosag-vering is stevig, degelijk en geschikt voor zeer intensief gebruik.

Afdekking

Fiberfill wordt vaak gebruikt als extra laag tussen het schuim en de bekleding, een extra laag fiberfill zorgt ervoor dat het kussen mooi uitgevuld wordt en geeft het kussen een voller uiterlijk. Ook is het een extra bescherming van de stof zodat deze niet over het schuim gaat schuren aan de onderkant. De laag fiberfill verandert niets aan het zitcomfort.

Watten of Vlokken worden vaak ook gebruikt als extra tussenlaag. De watten worden meestal gemaakt van Dacron of Diolen, merknamen van fiberfill. Door de watten wordt het zitcomfort nog zachter, en krijg je meer het gevoel dat je in de bank zit. Ook wordt het uiterlijk losser doordat er zitkuilen ontstaan.

Dons of veren worden soms ook gebruikt als extra afdekking. Dons of veren zijn net als siliconenvezels nog zachter en losser dan watten en vlokken. Dons en veren zorgen dus voor een extra zacht zitcomfort en los uiterlijk. Soms komen er wat veertjes uit de kussens, hier is meestal niets mis mee omdat er genoeg veren in het kussen zitten.

Losse vlokken, watten, vezels en veren zorgen voor een los uiterlijk met zitkuilen. Opkloppen zorgt ervoor dat de vulling beter in zijn vorm blijft, de vulling blijft dan voller en zal beter terugkomen naar zijn oude vorm. Soms zijn er langwerpige kuilen in het zitvlak zichtbaar, dit komt doordat de losse vulling verdeeld is in compartimenten, hierdoor kan de losse vulling minder verschuiven en is de kuilvorming minder terwijl het meubel toch een los uiterlijk heeft.

© 2021 - 2024 Sofas 4 you | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel